Under fasteperioden – askonsdag 6 mars till påskafton 20 april – har Equmeniakyrkan utlyst en Klimatfasta. Läs mer om den här och här. Som en del i klimatfastan anordnar Valsätrakyrkan en föredragskväll och en workshopdag.

Torsdag 14 mars kl 19-21: Rättvisa i klimatförändringarnas tid.
En kväll om ett nödvändigt perspektiv. Anna Axelsson, Diakonias policyrådgivare i klimatfrågor och Simon Jernberg, mobiliseringshandläggare på Diakonia. Fika från 18.30.

Lördag 30 mars kl 10-14: Hållbara samtal – om klimathot och klimathopp.
Du, jag, vi – i en värld av klimatförändringar. Några timmars samtal och övningar både kring vad vi som individer kan göra och hur samhället måste förändras för att kunna hantera klimatförändringarna. Under workshopen äter vi en enkel lunch tillsammans, till självkostnadspris. Anmälan till andreas@valsatrakyrkan.se senast 27 mars.

Klimatfrågorna kommer även lyftas i samtliga gudstjänster under fasteperioden, och i kyrkan kommer det även finnas ”tankar för dagen” för dig som vill fundera vidare över dina klimatavtryck. En folder finns tillgänglig både i kyrkan och här på hemsidan, där vi delar konkreta tips på hur klimatfastan kan få se ut för var och en av oss.