Gröna psalmer och lovsånger

Välkommen till en workshopdag om gröna sånger i Valsätrakyrkan Uppsala, 7 september 2024!

Det finns många psalmer och sånger som på olika sätt handlar om skapelsen, men inte alla går att hitta under en samlad kategori eller rubrik. Och det finns relativt få gröna sånger i den genre vi kallar modern lovsång. Vi vill därför:

 • leta upp de sånger som redan finns och påbörja en lista som kan hjälpa kyrkorna när de planerar sina gudstjänster, och
 • utmana er som skriver text och musik att skapa nya gröna sånger, gärna i genren modern lovsång

Till detta viker vi en dag i Valsätrakyrkan den 7 september 2024. Du är varmt välkommen oavsett om du vill skriva nya sånger eller vill leta bland befintliga psalmer och sånger! Du behöver alltså inte vara musiker och/eller tonsättare för att delta, utan det räcker med ett intresse för sång/musik med tema skapelse och miljö.

Vi startar 9.30 med kaffe och introducerar dagen 10.00. Sen jobbar vi olika grupper under dagen (inkl lunch och fika, kvällsmat) fram till kvällen då vi har en lovsångskväll där vi får prova de nya sångerna. I söndagens gudstjänst kl 10.00 tar vi också med några av sångerna vi hittat eller skrivit. 

Vi kan erbjuda ett enkelt boende för dig som vill stanna till söndagen (ta med liggunderlag/madrass och sovsäck). Kostnad för mat under lördagen: 120:- 

Anmälan till Andreas Möller (andreas@valsatrakyrkan.se) senast 3/9. 

Ett samarrangemang mellan Valsätrakyrkan och God Jord.

Städdag

Lördag 4 maj kl 10-14 är det dags för vårens städdag! Vi städar och gör fint i och kring kyrkan, och som med allt annat bidrar var och en med sin förmåga. Du som har, ta gärna med dig trädgårdsredskap.

Välkommen att bidra med små och stora insatser!

/Värdsrådet

Föredragskväll

Torsdag 2 maj kl 19.00:

”Stå ut med de andra”

Går det att hålla samman gemenskaper och relationer trots stora skillnader? Teologen Sofia Camnerin, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, ger konkreta redskap och fördjupad förståelse för hur enhet och gemenskap är möjligt, utan att upplösa skillnader.

Fika serveras från 18.30, och föredraget inleds kl 19.00.

Välkommen!

Arrangeras i samverkan med Österledskyrkan och Studieförbundet Bilda.

Gospelkonsert

Som en del av Valsätrakyrkans valborgsfirande bjuds vi på högklassig gospel, då kören ”The Master’s Voice” besöker oss.

Lördag 30 april kl 22.00 lyfter dom kyrkans tak – välkomna! Servering finns tillgängligt före konserten.

Fri entré. Konserten arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda och Uppsala kommun.

Valborg

Uppsala är välkänt för sitt valborgsfirande, och Valsätra utgör inget undantag. På Valborgsmässoafton sjuder Valsätrakyrkan av liv, och du är välkommen att delta i festligheterna!

 • 18.00: Vårsalong med målarklubben ”Konstifik”
 • 20.00-22.00: Servering i cafélokalen
 • 21.00: Brasan tänds! Vi hurrar in våren, och Valsätrakyrkans scouter tänder brasan. Spontan körsång kan uppstå. 8^)

Efter brasan finns möjlighet att fortsätta fika och umgås i kyrkans cafélokal, fram till 22.00.

22.00: Gospelkonsert med ”The Master’s Voice”!

Välkommen att fira Valborg i Valsätra!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda. Delar av programmet genomförs med stöd från Uppsala kommun.

Påskens gudstjänster

Vi går in i påskveckan, och detta år följer vi Matteusevangeliets berättelse om helgen som förändrade världen!

 • Skärtorsdag 18.00: I Getsemane trädgård
  Andakt med nattvard i skärtorsdagskvällen.
  Läsning: Matteus 26:17-56
 • Långfredag 10.00: Korset
  Gudstjänst med långfredagens drama.
  Läsning: Matteus 27
 • Påskdagen 10.00: Kristus är uppstånden!
  Gudstjänst med nattvard. Andreas Möller, Magnus Halling mfl. Kyrkfika.
  Läsning: Matteus 28

Välkommen!

Upplandsmötet

Klicka för affisch (pdf)

Lördag 16 mars

Välkommen till en dag med spännande samlingar och seminarier, mingel, utställare, fika, middag och mycket mer!

Dagen inleds 12.00 med drop-in fika/mingel, och en inledande gemensam samling kl 13.00. Därefter vidtar två pass med valbara seminarier, med fika/mingel emellan och middag efteråt.

Dagen avslutas med en gemensam samling kl 18.00, där biträdande kyrkoledare Karin Wiborn medverkar, liksom Equmenia Ton Kids (se nedan) och Josefine och Johan Klintefelt Teodorsson.

Klicka för mer detaljerad information om seminarierna (pdf)

Equmenia Ton Kids – en sångdag för barn 6-12 år

Klicka för affisch (pdf)

Parallellt med dagens aktiviteter – med start kl 13.00 – är alla barn 6-12 år välkomna att delta i en sångdag under ledning av Camilla Raask och Helena Gatås. Barnen medverkar i den avslutande samlingen.

Ingen anmälan krävs – kom och var med! Deltagaravgift för hela dagen (inklusive seminarier/sångdag, fika och middag): 200 kr/vuxen, 90 kr/barn, max 500 kr/familj

Dagen arrangeras av Baptistkyrkan Uppsala, Björklinge och Skuttunge Missionsförsamlingar, Gredelbykyrkan Knivsta, Lyckebokyrkan Storvreta, Missionskyrkan Uppsala, Rodenkyrkan Norrtälje, Sätunakyrkan Märsta, Valsätrakyrkan, Österledskyrkan i samarbete med Studieförbundet Bilda och Equmeniakyrkans sångarförbund


Söndag 17 mars

11.00: Gudstjänst med nattvard. Predikan av Karin Wiborn, församlingarnas pastorer mfl medverkar. Musik av Gamla Uppsala Symphonic Band, sång och musik från Valsätrakyrkan.

I Valsätrakyrkan möts vi som vanligt kl 10.00 på söndagen, för en enklare andakt med fika. Det betyder att den som vill kan hinna ta sig till Missionskyrkan för att vara med även där, medan den som vill stanna kvar lugnt kan fortsätta gemenskapen kring fikaborden.


Årsmöte

Välkommen till årsmöte för Valsätrakyrkans församling  söndag 3 mars efter kyrkfikat (ca 12.00).

Ev motioner ska vara styrelsens ordförande till handa senast söndag 11 februari, och årsmöteshandlingar kommer finnas tillgängliga i kyrkan från söndag 18 februari.

Kallelse till församlingsmöte

Välkommen till församlingsmöte söndagen den 11 februari 2024 kl 12.00 (mötet startar efter kyrkkaffet, så starttiden är lite flexibel).

Vi kommer samtala om förslag till uppdaterad församlingsordning. Handlingar kommer skickas ut på mail och finnas tillgängliga i kyrkan från 28 januari. Vid årsmötet söndag 3 mars kommer ärendet upp för beslut.

Välkommen!

Julfest!

Lördag 6 januari kl 15.00 möts vi till julfest med mat, lekar och gemenskap för hela familjen. Det är knytkalas, så ta med mat, julgodis osv, så äter vi tillsammans. Vi skapar också program osv på plats utifrån de som kommer.

Välkommen till julfest på trettondagen!

« Äldre inlägg

© 2024 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑