Upplandsmötet

Klicka för affisch (pdf)

Lördag 16 mars

Välkommen till en dag med spännande samlingar och seminarier, mingel, utställare, fika, middag och mycket mer!

Dagen inleds 12.00 med drop-in fika/mingel, och en inledande gemensam samling kl 13.00. Därefter vidtar två pass med valbara seminarier, med fika/mingel emellan och middag efteråt.

Dagen avslutas med en gemensam samling kl 18.00, där biträdande kyrkoledare Karin Wiborn medverkar, liksom Equmenia Ton Kids (se nedan) och Josefine och Johan Klintefelt Teodorsson.

Klicka för mer detaljerad information om seminarierna (pdf)

Equmenia Ton Kids – en sångdag för barn 6-12 år

Klicka för affisch (pdf)

Parallellt med dagens aktiviteter – med start kl 13.00 – är alla barn 6-12 år välkomna att delta i en sångdag under ledning av Camilla Raask och Helena Gatås. Barnen medverkar i den avslutande samlingen.

Ingen anmälan krävs – kom och var med! Deltagaravgift för hela dagen (inklusive seminarier/sångdag, fika och middag): 200 kr/vuxen, 90 kr/barn, max 500 kr/familj

Dagen arrangeras av Baptistkyrkan Uppsala, Björklinge och Skuttunge Missionsförsamlingar, Gredelbykyrkan Knivsta, Lyckebokyrkan Storvreta, Missionskyrkan Uppsala, Rodenkyrkan Norrtälje, Sätunakyrkan Märsta, Valsätrakyrkan, Österledskyrkan i samarbete med Studieförbundet Bilda och Equmeniakyrkans sångarförbund


Söndag 17 mars

11.00: Gudstjänst med nattvard. Predikan av Karin Wiborn, församlingarnas pastorer mfl medverkar. Musik av Gamla Uppsala Symphonic Band, sång och musik från Valsätrakyrkan.

I Valsätrakyrkan möts vi som vanligt kl 10.00 på söndagen, för en enklare andakt med fika. Det betyder att den som vill kan hinna ta sig till Missionskyrkan för att vara med även där, medan den som vill stanna kvar lugnt kan fortsätta gemenskapen kring fikaborden.


Årsmöte

Välkommen till årsmöte för Valsätrakyrkans församling  söndag 3 mars efter kyrkfikat (ca 12.00).

Ev motioner ska vara styrelsens ordförande till handa senast söndag 11 februari, och årsmöteshandlingar kommer finnas tillgängliga i kyrkan från söndag 18 februari.

Kallelse till församlingsmöte

Välkommen till församlingsmöte söndagen den 11 februari 2024 kl 12.00 (mötet startar efter kyrkkaffet, så starttiden är lite flexibel).

Vi kommer samtala om förslag till uppdaterad församlingsordning. Handlingar kommer skickas ut på mail och finnas tillgängliga i kyrkan från 28 januari. Vid årsmötet söndag 3 mars kommer ärendet upp för beslut.

Välkommen!

Julfest!

Lördag 6 januari kl 15.00 möts vi till julfest med mat, lekar och gemenskap för hela familjen. Det är knytkalas, så ta med mat, julgodis osv, så äter vi tillsammans. Vi skapar också program osv på plats utifrån de som kommer.

Välkommen till julfest på trettondagen!

Jul och nyår i Valsätrakyrkan

Välkommen att fira jul och nyår i Valsätrakyrkan!

Julafton

  • 10.00: Julkaffe/saft för hela familjen.
  • 11.00: Julkrubba – en levande julberättelse för alla åldrar. Insamling till Sjukhuskyrkan.
  • 23.00: ”Det är en ros utsprungen” Julnattsgudstjänst med julevangeliet, sång och julstämning. Insamling till Alsike kloster.

Nyårsafton

  • 10.00: Nyårsandakt. Olle Christoffersson, Gunna Birgersson, Christina Johansson. Kyrkfika.

Julbasar!

Välkommen till 2023 års julbasar!

Vi är i kyrkan, Ladan och utomhus med chokladhjul och lotterier, försäljning av hantverk, kransar, bakverk mm.

Scoutkåren bjuder på aktiviteter inne och ute, och både fika och mat finns till försäljning.

Varmt välkommen lördag 9 december kl 10-14!

Städdag

Lördag 11 november kl 10-14 är det dags för höstens städdag! Vi städar och gör fint i och kring kyrkan, och som med allt annat bidrar var och en med sin förmåga.

Välkommen att bidra med små och stora insatser!

Föredragskväll

Torsdag 2 november kl 18.30:

”Du visar mig vägen till liv – lärdomar i dödsskuggans dal”

Hur hittar man kraft att stå bredvid när den man älskar blir svårt sjuk? Malin Näslund tar i sin bok ”Du visar mig vägen till liv” avstamp i berättelsen om när maken Pär blev sjuk i cancer, för att dela med sig av sina insikter om Guds närvaro mitt i det svåra. Hon berättar ärligt och insiktsfullt om hur de hittade vägen framåt genom att lita på att Gud är med.

Fika serveras från 18.30, och föredraget inleds kl 19.00.

Välkommen!

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Spring för livet – resultat!

Årets ”Spring för livet” (läs mer här om det) är nu sammanställt och räknat, och vi har ett resultat.

80 löpare sprang sammanlagt 546,5 varv/kilometer, och sponsorerna har i och med det lovat bidra med 102 824 kronor! Till det ska läggas de 26 000 kr som scouterna samlat in i närområdet, och den kollekt som samlades in vid gudstjänsten. Det är ett fantastiskt resultat!

Men så behöver pengarna förstås komma in också… Många sponsorer har sponsrat många olika löpare, och i kyrkan finns därför en pärm med en sammanställning av vad varje sponsor ska betala. Du kan också kontakta pastor Andreas så får du veta hur mycket det blev för din del. Om du bara sponsrat dina familjemedlemmar så får du veta av ”din” löpare hur mycket det blev.

Vårt huvudfokus för insamlingen är fortsatt projektet ”Sharing Love” som drivs av vår vänförsamling Ywama Baptist Church i Yangon, Myanmar. Pga militärkuppen är det dock svårt att föra över så stora summor till Myanmar, så vi kommer även detta år använda delar av de insamlade medlen till nödhjälp för internflyktingar i andra delar av Myanmar.

« Äldre inlägg

© 2024 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑