Uppdatering 11 oktober 2020:

Mustafa Mohamed sprang 15 kilometer, och drar därmed in ytterligare medel till arbetet i Myanmar. Du som skrev upp dig på listan i kyrkan kan se där hur mycket du sponsrade, och hur mycket du därmed ska betala in. Du som har en egen lista kan räkna ut totalen själv, och betala in.

Vi vill rikta ett stort tack till Musse för hans engagemang, liksom till er alla som sprungit, gått och/eller sponsrat – tillsammans når vi med råge upp till de insamlingsnivåer vi haft tidigare år, även så här i coronatider. Det känns hoppfullt, och era bidrag kommer göra skillnad för barnen i Myanmar!

Lägesuppdatering 8 oktober 2020:

22 löpare deltog i ”Spring för livet” på söndagen den 4 oktober, och sprang in drygt 41.000 kr till gatubarnen i Myanmar! Valsätraborna har dessutom bidragit med ca 20.000 kr som Valsätrakyrkans scouter samlat in genom dörrknackning. Men ”Spring för livet” är inte slut än – flera löpare deltar under denna vecka, och har hittills rapporterat in omkring 12.000 kr i sponsring för sina kilometer.

En löpare som ännu inte rapporterat in sina kilometer är Mustafa Mohamed, och det går fortfarande att sponsra honom (läs mer om det längre ner på sidan). Skicka ett mail till kyrkan (info@valsatrakyrkan.se) med ditt namn och hur många kronor/kilometer du vill sponsra Mustafa med.

Om du redan har en sponsorlista för ”Musse”, skicka ett mail med informationen (antal kronor/kilometer), så vi får med det i totalen. Du ansvarar själv för att meddela ”dina” Musse-sponsorer hur mycket de ska betala när vi fått rapport från honom om vilken distans det blev.

Spring för livet – spring för barn i Myanmar/Burma!

Hur många kilometer kan du springa/gå på en timme? Hur många tror du att andra klarar? Var med och spring (eller gå), och/eller sponsra en löpare. Vi gör i ordning en bana om ca 1 km, och du raggar sponsorer som åtar sig att sponsra dig med x kronor per varv. Loppet pågår under en timme,  och dina sponsorer betalar sina x kronor per varv/kilometer till Valsätrakyrkans Ungdom, och pengarna används som stöd till projektet ”Sharing Love” för gatubarn i Yangon, Myanmar/Burma.

Årets ”Spring för livet” blir lite speciellt, eftersom det pågår under flera dagar. Söndag 4 oktober kl 12.00 kan max 45 personer delta på plats här vid Valsätrakyrkan, men du kan också välja att delta när du vill under perioden 4-10 oktober. Fixa några sponsorer, sätt av en timme för att springa/gå och rapportera sedan in hur många kilometer det blev.

Sponsorlista och information (pdf)

Musse springer för livet!

Startskottet för Spring för livet 2006. Mustafa Mohamed med startnummer 33.

2006 deltog medel- och långdistanslöparen Mustafa ”Musse” Mohamed i ”Spring för livet”. 2020 – 14 år senare, med ett färskt svenskt rekord i bagaget – kommer han tillbaka. Musse deltar på distans, och kommer under torsdag 8 oktober springa en timme och sedan rapportera in hur många kilometer han sprungit. Det kommer även komma en filmad hälsning från Musses deltagande i Spring för livet. Du som vill sponsra Musse gör det på en särskild lista, som du hittar här nedanför. Det finns gott om plats på listan, så utmana gärna dina grannar eller arbetskamrater att vara med och sponsra!

Sponsorlista Musse 2020 (pdf)