Välkommen till ett studentboende på kristen grund!

I ett hus alldeles intill Valsätrakyrkan finns ett studentboende med 9 studentrum och gemensamma utrymmen. Boendet är till för studenter i eftergymnasial utbildning, oavsett samfundstillhörighet. Med cykel har du 10 minuter till SLU, Ångströmlaboratoriet och Biomedicinskt Centrum, 15 minuter till centrum och 18 minuter till Ekonomikum. Vill du åka buss stannar linje 7 någon minut längre ner på gatan, och linje 3 och 11 några minuter åt andra hållet.

Ett studentboende…

I boendet finns 8 omöblerade rum (garderober finns) mellan 8,5 och 16,5 m² med månadshyror mellan 3000 och 3900 kr. Det finns också ett större rum om 27 m² som är tänkt för två som vill dela rum. Hyra betalas 10 månader om året, och det ingår värme, vatten och internet. Bilder från varje rum hittar du här.

Till studentrummen finns 4 badrum, gemensamt kök/matplats och gemensamma utrymmen. Dessutom finns ett tvättrum, två små uteplatser på husets framsida och uteplatser på baksidan mot stor gräsyta.

Studentboendet – liksom Valsätrakyrkans övriga lokaler – är rök-, alkohol- och drogfritt.

…på kristen grund

I Valsätrakyrkan, som ligger alldeles intill studentboendet, erbjuds du en bönegemenskap med veckobön ur Psaltaren. Bönen är frivillig och leds av personal och frivilliga från församlingen. Det är inget krav att delta, utan bönegemenskapen är ett erbjudande om ett kravlöst andningshål för dig som student.

Som boende i Valsätrakyrkans studentboende har du också möjlighet till samtal med församlingens pastor, som har tystnadsplikt.

Du som vill är också välkommen att göra Valsätrakyrkan till din församling. Du kan välja att delta i gudstjänster och samlingar, engagera dig i sång/musik, scouter, ungdomsverksamhet mm osv – läs gärna mer här på hemsidan om församlingen!

Kollektiv/Lägenhet

I ett angränsande hus finns också en lägenhet om 3 rum och kök/allrum, totalt 84 m², som är utmärkt för ett kollektiv.  För lägenheten gäller 12-månadershyra. Värme, vatten och internet ingår.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer? Kontakta församlingens pastor Andreas Möller (andreas@valsatrakyrkan.se).

Vill du ansöka om boende? Maila din ansökan tillsammans med ett personligt brev med referenser (din pastor eller någon annan vuxen utanför familjen) till studentboende@valsatrakyrkan.se.