Vi lever just nu i en tid då vi inte kan träffas till större samlingar i kyrkan som vi brukar. Men det betyder inte att Valsätrakyrkan står helt stilla – det finns fortfarande mötesplatser och tillfällen till andakt, men på lite andra sätt. Här är en genomgång av vad som händer i och kring Valsätrakyrkan just nu:

Mötesrum på Zoom: Den som har programmet ”Zoom meetings” installerat på sin dator/surfplatta/telefon kan gå till vårt mötesrum två gånger i veckan. Där kan vi mötas, prata om stort och smått och och be tillsammans. Rumsnumret är 952-701-6535, och lösenord är dagens datum (ååmmdd).

Böneämnen: Vill du att vi ska be för något särskilt? Kontakta pastor Andreas (andreas@valsatrakyrkan.se), så ber vi för det i nästa Zoom-möte. Precis som i verkliga livet kan vi ta upp ditt böneämne utan att nämna namn, om du vill det.

Andakt i trädgården: Valsätrakyrkans trädgård finns till för dig, som en plats för eftertanke och bön. Varje vecka sätts en bibelreflektion upp i trädgården, och du kan sätta dig runt klockstapeln och bara finnas till.

Andakter och gudstjänster: I mitten av veckan läggs en kortare andakt upp på vår kanal på Youtube. Gudstjänster sänds direkt kl 11 på söndag förmiddag, då på Missionskyrkans kanal. Du kan förstås titta när du vill på dessa program.

Barn- och ungdomsverksamheten fortsätter ungefär som vanligt – ungdomsgruppen träffas fredagkvällar, och scoutgrupperna måndag-onsdag kväll. Grundregeln är att man håller sig hemma om man är sjuk och tvättar händerna noga. Många aktiviteter – i synnerhet scouterna – sker dessutom utomhus.