Spring för livet!

Spring för livet – spring för barn i Myanmar/Burma!

Årets ”Spring för livet” är nu avslutat (även om det förstås går att samla sponsorer och springa nu också – alla bidrag är välkomna), och totalresultatet – i skrivande stund – blev 668 varv (kilometer)! Sammanlagt blev det över 90.000 kr i sponsrade och insamlade medel. Det är stort! Listor för alla sponsorer finns nu i kyrkan, och du som inte har möjlighet att ta dig dit för att se hur mycket det blev kan maila till andreas@valsatrakyrkan.se så får du besked den vägen. Stort tack till alla som sprungit, skramlat med bössa, sponsrat löpare och gett gåvor!


Hur många kilometer kan du springa/gå på en timme? Hur många tror du att andra klarar? Var med och spring (eller gå), och/eller sponsra en löpare. Vi gör i ordning en bana om ca 1 km, och du raggar sponsorer som åtar sig att sponsra dig med x kronor per varv. Loppet pågår under en timme,  och dina sponsorer betalar sina x kronor per varv/kilometer till Valsätrakyrkans Ungdom, och pengarna används som stöd till projektet ”Sharing Love” för gatubarn i Yangon, Myanmar/Burma.

Projektet ”Sharing Love” som vi samlat pengar till går för närvarande inte att driva pga situationen med covid-19, och projektet har därför växlat över till nödhjälp till familjerna i slumområdet. På grund av militärkuppen går det just nu inte att skicka pengar till Myanmar utan att försätta mottagaren i fara. Vi står redo att förmedla insamlade pengar när så blir möjligt, och letar även andra kanaler att få in pengar i landet, som då kan gå till nödhjälp i Myanmar i stort.

Årets ”Spring för livet” går av stapeln söndag 3 oktober kl 11.30, men du kan också välja att delta på distans när du vill fram till och med 7 oktober. Fixa några sponsorer, sätt av en timme för att springa/gå och kontakta sedan dina sponsorer med resultatet. Rapportera också till Valsätrakyrkan hur många kilometer det blev och hur mycket dina sponsorer lovat, så får vi med det i insamlingens totalresultat.

Informationsblad och sponsorlista (pdf)

Gudstjänster i höst

Vi möts till gudstjänst varje söndag kl 10.00. Vi sitter fortfarande något glesare än vanligt*, och sätter ut stolar på kyrktorget och inåt cafeterian vid behov. Till och med söndag 17 oktober tar vi med eget fika och sprider ut oss i lokalerna så gott vi kan efter gudstjänsten. Söndag 24 oktober inviger vi vårt nyrenoverade kök, och återgår då till att servera kyrkkaffe som vanligt.

Välkommen!

 


* Not: Restriktionerna för offentliga arrangemang lyftes den 29 september, och ansvaret för att hålla avstånd flyttades då från arrangören till individen. Från myndigheterna har man sagt att det ansvaret vilar extra mycket på den som av ett eller annat skäl inte är vaccinerad. Eftersom Valsätrakyrkans gudstjänster är till för alla, och vi inte kan veta vem som är vaccinerad och inte, vill vi på olika sätt göra det möjligt att fortsätta hålla lite avstånd ett tag till. Fortfarande gäller att den som har symptom stannar hemma.

Vårvandring

Klimatpedagogik för barn och ungdomar

Torsdag 25 mars kl 19.00 är du välkommen till en föreläsning med tankar och idéer om hur man kan jobba med klimatfrågan tillsammans med barn och ungdomar.

Alf Bergstrand föreläser med utgångspunkt i olika erfarenheter från projekt med scoutgrupper i åldrarna från 8 till 16 år. Helt enkelt ”learning by doing” med fokus på klimatet.

Föreläsningen sker på Zoom: https://zoom.us/j/98093380679

Söker du studentrum?

Välkommen till ett studentboende på kristen grund! I ett hus alldeles intill Valsätrakyrkan finns ett studentboende med 9 studentrum och gemensamma utrymmen. Läs mer om studentboendet här.

Årsmöten

Välkommen till årsmöten!

  • Valsätrakyrkans Ungdom har årsmöte onsdag 3 mars kl 19.00
  • Valsätrakyrkans församling har årsmöte söndag 14 mars kl 12.00 

Pga rådande restriktioner kommer bägge årsmöten genomföras digitalt, via Zoom. Länk till bägge: https://zoom.us/j/9527016535 (Mötes-ID – för den som behöver skriva in rumsnumret manuellt – är 952 701 6535).

Omröstningar kommer genomföras med s.k. indikatorkort – vi ber därför röstberättigade att förbereda sig med något orange (för ”ja”) och blått (för ”nej”) som går att hålla upp framför kameran där hemma. Då kan presidiet lätt se hur omröstningar faller ut.

Julbasar!

Den digitala julbasaren är nu avslutad – vi återkommer 2021!

Valsätrakyrkans julbasar brukar vara mycket välbesökt, med kyrkan fylld till brädden av folk som fikar, handlar och umgås. 2020 blir lite annorlunda, då vi inte kan ha någon traditionell julbasar på plats i kyrkan. Fika och umgås får vi därmed göra på andra sätt, men handla kan vi ändå göra. Vi lägger helt enkelt här ut varor till försäljning. Välkommen att handla, och samtidigt bidra till kyrkan och ungdomsarbetet.

Allt är först till kvarn, så länge lagret räcker. Kontakta Gunna Birgersson (gunna00@hotmail.com / 073-740 75 10) och meddela vad du vill köpa. När du fått klartecken från Gunna att varorna är dina, betalar du sedan till Valsätrakyrkan – Swish 123 580 8563 eller bankgiro 5264-2105 (märk betalningen ”julbasar”).


 

Julgranar: 200-500 kr (beroende på storlek)

Grötbröd

Marmelad rabarber/ingefära, björnbär

Fläderblomssaft

Smörgåsplatta + smörkniv i körsbärsträ: 100 kr

Marmeladsked i körsbärsträ: 40 kr

Grytlockshållare/långkokshjälp, körsbärsträ: 40 kr

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Uppdaterad information 2020-11-16:

Regeringen presenterade i dag en ny förordning om att antalet deltagare i offentliga/allmänna samlingar från och med tisdag 24 november sänks till 8 personer. Detta gäller tills andra besked kommer, och denna sida kommer uppdateras när så skett.

Detta betyder att vi är tillbaka vid det läge som gällde under våren, och vi i Valsätrakyrkan ställer in våra offentliga samlingar. Gudstjänster sänds från och med söndag 22 november enbart online – den senaste gudstjänsten hittar du alltid på denna hemsidas förstasida. Du kan också besöka Valsätrakyrkans Youtube-kanal.

Vi behöver hjälpas åt att hålla smittspridningen nere, och samtidigt fortsätta ta hand om varandra. Ring gärna ett extra samtal till någon du tror skulle bli glad av det!

Nationell bönedag

Söndag 22 november har ett stort antal samfundsledare utlyst en nationell bönedag för den pandemi vi alla lever under just nu. På www.nationellbonedag.com kan du läsa mer om bönedagen och vilka som bjudit in till den.

Vi ber för:

  • ett stopp för pandemins framfart
  • botemedel för smittan
  • styrka och ork till alla som drabbas
  • tröst till de som sörjer
  • att fler får en personlig relation till Jesus Kristus

Vi ber förstås i söndagens gudstjänst, men också var för sig på vår kammare. Välkommen att vara med och be du också!

Föredragskväll

Torsdag 29 oktober 2020 kl 19-21

”Väckelserörelserna som splittrades och förenades – om Equmeniakyrkans rötter och historia”

Rune W Dahlén, teologie doktor och kyrkohistoriker, berättar. Föredraget sker online, men kan även ses på storduk i kyrkan (max 50 pers). Du hittar föredraget på Zoom, i rum 991 5961 4312 eller via denna länk: https://zoom.us/j/99159614312. Välkommen!

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

« Äldre inlägg

© 2021 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑