Gudstjänst på nätet

Från och med söndag 29/3 kommer vi sända gudstjänst online tillsammans med Missionskyrkan i Uppsala. Den börjar kl 11.00 om du vill vara med live, och du hittar den på Missionskyrkans Youtube-kanal eller via uppsalamissionskyrka.se. Under kommande vecka kommer vi ordna en gemensam kanal för kommande gudstjänster, men vi börjar så här. Detta inlägg kommer uppdateras när ny information finns.

Du kan förstås också se gudstjänst på SVT kl 10.00 – denna vecka sänds gudstjänsten direkt från Equmeniakyrkan i Hovslätt. Eller ta ett samtal med en vän om någon av livets stora och små frågor. Allt är möjligt – utom just att samlas till offentliga samlingar i kyrkan. Det får vänta ännu ett tag.

Aktuell information med anledning av coronaviruset

(Uppdaterad lördag 27/3)

Valsätrakyrkan följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens information och arbetar enligt de rekommendationer som finns på Krisinformations webbplats. Information finns även på Equmeniakyrkans hemsida.

Uppdatering 15/3: Den planerade scoutgudstjänsten söndag 22/3 skjuts på framtiden. Riskbedömningen, som enligt Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer ska göras, visade på allt för stora risker. Istället blir det en ”vanlig” gudstjänst.

Uppdatering 16/3: Efter att Folkhälsomyndigheten i dag gått ut med rekommendationen att personer över 70 tills vidare bör begränsa sina sociala kontakter, ställer vi in torsdagskaffet. Det gäller tills vidare, och därmed är både RPG-träffarna i Missionskyrkan på fredagarna och torsdagskaffet inställda.

Uppdatering 21/3: All ordinarie församlingsverksamhet – bibelstudier, torsdagskaffe osv – är tills vidare inställd. Samtalskvällen om våra gudstjänster, som var planerad till torsdag 26/3, är också den skjuten på framtiden. Ett sådant samtal behöver förstås alla som vill kunna vara med på, så det får vänta tills läget förändrats till det bättre. Ungdomsverksamheten planerar att fortsätta så länge grundskolorna håller öppet. Om det förändras, kommer nya besked ges. Gudstjänster genomförs med extra trygghetsåtgärder – vi delar inte ut psalmböcker, går inte runt i bänkarna med kollektboxar och kyrkkaffet är förenklat. Söndag morgon läggs en andakt/reflektion över samtiden och söndagens tema ut på Facebook och YouTube, som en hälsning till de som behöver hålla sig hemma.

Uppdatering 27/3: Även gudstjänster ställs in tills vidare. Regeringen har nu beslutat att tills vidare stoppa offentliga samlingar större än 50 personer. Budskapet var dessutom att vi ska se det som att det i praktiken berör alla offentliga samlingar (siffran 50 sattes för att tex undervisning skulle kunna fortsätta bedrivas i skolklasserna). Det betyder att vi från och med söndag 29/3 och tills vidare inte kommer fira gudstjänst på plats i Valsätrakyrkan. Arbete pågår för att organisera en lösning med gudstjänst på webben, och mer information kommer kring det. 

Vi behöver ta hand om varandra och hjälpas åt att begränsa spridningen. Följ dessa enkla råd:

 • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som kan innehålla smittämnen.
 • Undvik kontakt med sjuka människor. Både för din egen skull, och för deras.
 • Är du själv sjuk – stanna hemma. Även om du bara har milda symptom, stanna hemma för att skydda din nästa.

 

Gospelkör

Gospelprojektkören är en kör för dig som inte har tid att öva varje vecka. Alla är välkomna – inga förkunskaper behövs!

Vårterminen 2020 träffas projektkören två måndagkvällar i februari/mars (24/2 och 2/3 kl 19.00) och sjunger sedan i Valsätrakyrkans gudstjänst den 15 mars kl 10.00. Materialet denna gång är hämtat från tidigare projektkörer, så har du varit med någon gång tidigare kommer du känna igen vissa av låtarna.

Magnus Hurtig ansvarar för projektet denna gång, så kontakta honom om du vill veta mer (hurtigmagnus@gmail.com).

Välkommen!

Årsmöte

Välkommen till årsmöte för Valsätrakyrkans församling söndag 8 mars, efter kyrkkaffet (ca 12.00).

Handlingar kommer finnas i kyrkan from söndag 23/2. Väl mött!

Upplandsmötet

Uppdatering 20200312: Upplandsmötet inställt!

För att begränsa smittspridning ställs nu många större evenemang in, och det gäller även Upplandsmötet.  

Lördag-söndag 14-15 mars 2020 bjuder ett antal Equmeniakyrkor i Upplands län in till en storsamling med seminarier, workshops, högtidskväll och musikcafé. Allt sker i Missionskyrkan i centrala Uppsala, från 13.00 på lördagen. Seminarieval sker – med något undantag – på plats. Läs mer på www.bilda.nu/upplandsmotet

På söndagen kl 11.00 firas en gudstjänst med predikan av kyrkoledare Lasse Svensson, medverkan av de arrangerande församlingarnas pastorer och sång av körprojektet som pågick under lördagen. Dessutom uppmärksammas att Waldenströmska Studenthemmet fyller 100 år.

Valsätrakyrkan firar dessutom gudstjänst som vanligt kl 10.00 den söndagen, så det finns gott om möjligheter att mötas både här och där!

Föredragskväll

Torsdag 5 mars 2020 kl 19-21: Kyrkorna och klimatkrisen

Välkommen till ett föredrag, frågestund och samtal med Johannes Widlund, ordförande i God Jord – kristna för miljö och rättvisa. Hur kan vi leva hela och hållbara liv, vårda och värna skapelsen, i klimatkrisens tidevarv?

Servering från 18.30.

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Körworkshop

Uppdatering 20200312: Upplandsmötet inställt!

För att begränsa smittspridning ställs nu många större evenemang in, och det gäller även Upplandsmötet.  

Lördag 14 mars 2020 samlas Equmeniaförsamlingarna i Uppland till ”Upplandsmötet” – en dag av workshops, seminarier, sång och musik, allt i Missionskyrkan Uppsala. Som en del i den dagen bjuds du in till en körworkshop med Gunnar Axelsson Fisk och Markus Jonsson, församlingspedagog resp församlingsmusiker i Uppsala Missionsförsamling. I workshopen sjungs körmässan ”Till jordens yttersta gräns” och sånger av Elisabeth Hermodsson. Du som har körvana är välkommen att anmäla dig, oavsett om du nu sjunger i kör eller inte.

Workshopen pågår 13.00 – 17.00, och kören framträder sedan på festkvällen 18.30 – 20.00. Den som vill kan också vara med och sjunga i söndagens gudstjänst kl 11.00.

För mer information och anmälan (senast 14 februari), se bilda.nu/kordaguppland

Evangelisthelg

31 januari – 2 februari  får vi besök av Marcus Olson, evangelist och gatupastor i Equmeniakyrkan. Helgens tema är ”Från tro till verklighet – från idé till handling”, och Marcus kommer medverka i fyra samlingar mellan fredag och söndag.

 • Fredag 31/1 kl 19.00: Ungdomssamling med bön och lovsång.
 • Lördag 1/2 kl 11.00: Brunch med samtal för ungdomar/unga vuxna.
 • Lördag 1/2 kl 19.00: Kvällsgudstjänst med glasscafé.
 • Söndag 2/2 kl 10.00: Gudstjänst och kyrkkaffe.

Välkommen!

Julfest!

Välkommen till julfest på trettondagen! Måndag 6 januari kl 15.00 möts vi till julfest med gröt och skinksmörgås (till självkostnadspris), lekar och gemenskap för hela familjen. Ta med överblivet julgodis, så hjälps vi åt att äta upp det till kaffet!

Anmälan senast söndag 5/1 till andreas@valsatrakyrkan.se eller via Facebook.

Julafton

Varmt välkommen att mötas i Valsätrakyrkan på julafton!

 • Kl 10.00: Julfika. Saft, pepparkakor och kaffe/the. Och god gemenskap förstås!
 • Kl 11.00: Samling kring julkrubban. Kollekt till Alsike Kloster.
 • Kl 23.00: ”Det är en ros utsprungen”. Julnattsgudstjänst med julevangeliet, sång och julstämning. Kollekt till Sjukhuskyrkan.
« Äldre inlägg

© 2020 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑