Sommartider

Så har vi gått in i sommar- och semestertider, och vi hoppas ni alla får en skön sommar! Här är lite information om vad som händer i Valsätrakyrkan under sommaren:

Andakt i trädgården: Valsätrakyrkans trädgård finns till för dig, som en plats för eftertanke och bön. Varje vecka sätts en bibelreflektion upp i trädgården, och du kan sätta dig runt klockstapeln och bara finnas till.

Sommarandakter: Varje söndag läggs en sommarandakt upp på vår kanal på Youtube.

Öppen kyrka: Söndagar 10.00-11.30 är kyrkan öppen för enskild bön och andakt. Tänd ett ljus, be en bön eller bara sitt en stund i stillhet.

Kallelse till församlingsmöte

Välkommen till församlingsmöte söndagen den 30 augusti 2020 kl. 12:00.

Mötet hålls i Valsätrakyrkan, men deltagande kommer att kunna ske via Zoom och vid behov även telefon, då vi räknar med att restriktionerna med anledning av Covid 19 kommer att finnas kvar.

Förslag till dagordning kommer att skrivas i närmare anslutning till mötet men vi vill redan nu informera om en viktig fråga som vi ska fatta beslut om, och det gäller vilken verksamhet vi ska bedriva i Sörbacken framöver.

Välkommen!

Valsätrakyrkan i coronatider

Vi lever just nu i en tid då vi inte kan träffas till större samlingar i kyrkan som vi brukar. Men det betyder inte att Valsätrakyrkan står helt stilla – det finns fortfarande mötesplatser och tillfällen till andakt, men på lite andra sätt. Här är en genomgång av vad som händer i och kring Valsätrakyrkan just nu:

Mötesrum på Zoom: Den som har programmet ”Zoom meetings” installerat på sin dator/surfplatta/telefon kan gå till vårt mötesrum två gånger i veckan. Där kan vi mötas, prata om stort och smått och och be tillsammans. Rumsnumret är 952-701-6535, och lösenord är dagens datum (ååmmdd).

Böneämnen: Vill du att vi ska be för något särskilt? Kontakta pastor Andreas (andreas@valsatrakyrkan.se), så ber vi för det i nästa Zoom-möte. Precis som i verkliga livet kan vi ta upp ditt böneämne utan att nämna namn, om du vill det.

Andakt i trädgården: Valsätrakyrkans trädgård finns till för dig, som en plats för eftertanke och bön. Varje vecka sätts en bibelreflektion upp i trädgården, och du kan sätta dig runt klockstapeln och bara finnas till.

Andakter och gudstjänster: I mitten av veckan läggs en kortare andakt upp på vår kanal på Youtube. Gudstjänster sänds direkt kl 11 på söndag förmiddag, då på Missionskyrkans kanal. Du kan förstås titta när du vill på dessa program.

Barn- och ungdomsverksamheten fortsätter ungefär som vanligt – ungdomsgruppen träffas fredagkvällar, och scoutgrupperna måndag-onsdag kväll. Grundregeln är att man håller sig hemma om man är sjuk och tvättar händerna noga. Många aktiviteter – i synnerhet scouterna – sker dessutom utomhus.

Andakt i trädgården

Vi lever i en tid av begränsningar, då vi behöver hålla oss hemma, arbeta hemifrån om vi kan och minimera våra sociala kontakter. Men vi kan fortfarande gå på promenad och njuta av naturen, antingen ensamma eller tillsammans med andra (med lagom avstånd förstås). Du är välkommen att göra Valsätrakyrkans trädgård till en rastplats och en plats för andakt och eftertanke, då du är ute och rör på dig!

Torrängen är hem för många arter, varav en del är sällsynta. Läs gärna på skylten – där hittar du en lista.

Runt klockstapeln kan du sitta ner, vila en stund och tänka. Där hittar du Martin Lönnebos Frälsarkransen i storformat, och en folder som presenterar de olika pärlorna/stenarna

På skylten mellan klockstapeln och uteplatsen sitter en bibelreflektion utifrån söndagens text. Läs, be och reflektera! Den byts regelbundet, så välkommen tillbaka!

Gudstjänst på nätet

Våren 2020 blev ganska annorlunda än vad vi är vana vid, då många samlingar fick ställas in och gudstjänster  flyttade ut på nätet. Under våren sände vi gudstjänster tillsammans med fyra andra församlingar i Uppsalatrakten, och lade upp egna andakter på vår Youtube-kanal. Under sommaren kommer Valsätrakyrkans sommarandakter läggas upp på kanalen, söndagar kl 10.00 från 21 juni och framåt.

Klicka här så kommer du till Valsätrakyrkans kanal!

Vi håller även kyrkan öppen söndagar kl 10-11.30 för ljuständning, personlig bön och andakt.

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Valsätrakyrkan följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens information och arbetar enligt de rekommendationer som finns på Krisinformations webbplats. Information finns även på Equmeniakyrkans hemsida.

Efter att det i mars kom täta uppdateringar av läget, har den senaste månaden varit ganska lugn på den fronten. Läget är oförändrat, och sedan slutet av mars har våra offentliga gudstjänster och andakter flyttat till nätet – se här för mer information. Trädgården är tillgänglig för egen andakt. Övrig församlingsverksamhet är vilande tills vidare. Läs mer här om hur vi arbetar under tiden.

Vi behöver ta hand om varandra och hjälpas åt att begränsa spridningen. Följ dessa enkla råd:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som kan innehålla smittämnen.
  • Undvik kontakt med sjuka människor. Både för din egen skull, och för deras.
  • Är du själv sjuk – stanna hemma. Även om du bara har milda symptom, stanna hemma för att skydda din nästa.

 

Gospelkör

Gospelprojektkören är en kör för dig som inte har tid att öva varje vecka. Alla är välkomna – inga förkunskaper behövs!

Vårterminen 2020 träffas projektkören två måndagkvällar i februari/mars (24/2 och 2/3 kl 19.00) och sjunger sedan i Valsätrakyrkans gudstjänst den 15 mars kl 10.00. Materialet denna gång är hämtat från tidigare projektkörer, så har du varit med någon gång tidigare kommer du känna igen vissa av låtarna.

Magnus Hurtig ansvarar för projektet denna gång, så kontakta honom om du vill veta mer (hurtigmagnus@gmail.com).

Välkommen!

Årsmöte

Välkommen till årsmöte för Valsätrakyrkans församling söndag 8 mars, efter kyrkkaffet (ca 12.00).

Handlingar kommer finnas i kyrkan from söndag 23/2. Väl mött!

Upplandsmötet

Uppdatering 20200312: Upplandsmötet inställt!

För att begränsa smittspridning ställs nu många större evenemang in, och det gäller även Upplandsmötet.  

Lördag-söndag 14-15 mars 2020 bjuder ett antal Equmeniakyrkor i Upplands län in till en storsamling med seminarier, workshops, högtidskväll och musikcafé. Allt sker i Missionskyrkan i centrala Uppsala, från 13.00 på lördagen. Seminarieval sker – med något undantag – på plats. Läs mer på www.bilda.nu/upplandsmotet

På söndagen kl 11.00 firas en gudstjänst med predikan av kyrkoledare Lasse Svensson, medverkan av de arrangerande församlingarnas pastorer och sång av körprojektet som pågick under lördagen. Dessutom uppmärksammas att Waldenströmska Studenthemmet fyller 100 år.

Valsätrakyrkan firar dessutom gudstjänst som vanligt kl 10.00 den söndagen, så det finns gott om möjligheter att mötas både här och där!

Föredragskväll

Torsdag 5 mars 2020 kl 19-21: Kyrkorna och klimatkrisen

Välkommen till ett föredrag, frågestund och samtal med Johannes Widlund, ordförande i God Jord – kristna för miljö och rättvisa. Hur kan vi leva hela och hållbara liv, vårda och värna skapelsen, i klimatkrisens tidevarv?

Servering från 18.30.

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

« Äldre inlägg

© 2020 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑