Vårvandring

Klimatpedagogik för barn och ungdomar

Torsdag 25 mars kl 19.00 är du välkommen till en föreläsning med tankar och idéer om hur man kan jobba med klimatfrågan tillsammans med barn och ungdomar.

Alf Bergstrand föreläser med utgångspunkt i olika erfarenheter från projekt med scoutgrupper i åldrarna från 8 till 16 år. Helt enkelt ”learning by doing” med fokus på klimatet.

Föreläsningen sker på Zoom: https://zoom.us/j/98093380679

Söker du studentrum?

Välkommen till ett studentboende på kristen grund! I ett hus alldeles intill Valsätrakyrkan finns ett studentboende med 9 studentrum och gemensamma utrymmen. Läs mer om studentboendet här.

Årsmöten

Välkommen till årsmöten!

  • Valsätrakyrkans Ungdom har årsmöte onsdag 3 mars kl 19.00
  • Valsätrakyrkans församling har årsmöte söndag 14 mars kl 12.00 

Pga rådande restriktioner kommer bägge årsmöten genomföras digitalt, via Zoom. Länk till bägge: https://zoom.us/j/9527016535 (Mötes-ID – för den som behöver skriva in rumsnumret manuellt – är 952 701 6535).

Omröstningar kommer genomföras med s.k. indikatorkort – vi ber därför röstberättigade att förbereda sig med något orange (för ”ja”) och blått (för ”nej”) som går att hålla upp framför kameran där hemma. Då kan presidiet lätt se hur omröstningar faller ut.

Julbasar!

Den digitala julbasaren är nu avslutad – vi återkommer 2021!

Valsätrakyrkans julbasar brukar vara mycket välbesökt, med kyrkan fylld till brädden av folk som fikar, handlar och umgås. 2020 blir lite annorlunda, då vi inte kan ha någon traditionell julbasar på plats i kyrkan. Fika och umgås får vi därmed göra på andra sätt, men handla kan vi ändå göra. Vi lägger helt enkelt här ut varor till försäljning. Välkommen att handla, och samtidigt bidra till kyrkan och ungdomsarbetet.

Allt är först till kvarn, så länge lagret räcker. Kontakta Gunna Birgersson (gunna00@hotmail.com / 073-740 75 10) och meddela vad du vill köpa. När du fått klartecken från Gunna att varorna är dina, betalar du sedan till Valsätrakyrkan – Swish 123 580 8563 eller bankgiro 5264-2105 (märk betalningen ”julbasar”).


 

Julgranar: 200-500 kr (beroende på storlek)

Grötbröd

Marmelad rabarber/ingefära, björnbär

Fläderblomssaft

Smörgåsplatta + smörkniv i körsbärsträ: 100 kr

Marmeladsked i körsbärsträ: 40 kr

Grytlockshållare/långkokshjälp, körsbärsträ: 40 kr

Gudstjänster i sommar

Från 1 juni 2021 gäller ett nytt regelverk för offentliga samlingar. Det betyder att vi – så länge inte Folkhälsomyndigheten eller regionen/länsstyrelsen beslutar om striktare regler – kommer kunna fira gudstjänst på plats i Valsätrakyrkan. Förutsättningarna är att vi sitter på anvisade sittplatser (med av Folkhälsomyndigheten rekommenderade avstånd) och är maximalt 50 personer. De första veckorna kommer vi ha dubbla samlingar i kyrkan, så att alla som vill ska kunna delta. Efter det blir det sommarandakter med en samling per söndag.

Vi har inget kyrkkaffe under denna period, dels för att undvika de lite trängre situationer som annars lätt uppstår, men också pga den pågående köksrenoveringen.

De ytterligare lättnader som eventuellt kommer börja gälla från och med 1 juli 2021 – där taket för samlingar inomhus med anvisade sittplatser höjs till 300 – kommer inte påverka Valsätrakyrkan i någon större utsträckning. Eftersom de rekommenderade avstånden mellan sällskap blir samma som nu, blir också det antal vi får plats med ungefär det samma som nu.

Det är glädjande att vi kan börja mötas till gudstjänst igen! Samtidigt är det viktigt att vi inte i och med det förleds att tro att allt är över – vi behöver fortfarande hålla avstånd, använda handsprit och hålla oss hemma vid symptom. Läget har ljusnat, men vi behöver hålla ut ett litet tag till!

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Uppdaterad information 2020-11-16:

Regeringen presenterade i dag en ny förordning om att antalet deltagare i offentliga/allmänna samlingar från och med tisdag 24 november sänks till 8 personer. Detta gäller tills andra besked kommer, och denna sida kommer uppdateras när så skett.

Detta betyder att vi är tillbaka vid det läge som gällde under våren, och vi i Valsätrakyrkan ställer in våra offentliga samlingar. Gudstjänster sänds från och med söndag 22 november enbart online – den senaste gudstjänsten hittar du alltid på denna hemsidas förstasida. Du kan också besöka Valsätrakyrkans Youtube-kanal.

Vi behöver hjälpas åt att hålla smittspridningen nere, och samtidigt fortsätta ta hand om varandra. Ring gärna ett extra samtal till någon du tror skulle bli glad av det!

Nationell bönedag

Söndag 22 november har ett stort antal samfundsledare utlyst en nationell bönedag för den pandemi vi alla lever under just nu. På www.nationellbonedag.com kan du läsa mer om bönedagen och vilka som bjudit in till den.

Vi ber för:

  • ett stopp för pandemins framfart
  • botemedel för smittan
  • styrka och ork till alla som drabbas
  • tröst till de som sörjer
  • att fler får en personlig relation till Jesus Kristus

Vi ber förstås i söndagens gudstjänst, men också var för sig på vår kammare. Välkommen att vara med och be du också!

Föredragskväll

Torsdag 29 oktober 2020 kl 19-21

”Väckelserörelserna som splittrades och förenades – om Equmeniakyrkans rötter och historia”

Rune W Dahlén, teologie doktor och kyrkohistoriker, berättar. Föredraget sker online, men kan även ses på storduk i kyrkan (max 50 pers). Du hittar föredraget på Zoom, i rum 991 5961 4312 eller via denna länk: https://zoom.us/j/99159614312. Välkommen!

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Spring för livet!

Uppdatering 11 oktober 2020:

Mustafa Mohamed sprang 15 kilometer, och drar därmed in ytterligare medel till arbetet i Myanmar. Du som skrev upp dig på listan i kyrkan kan se där hur mycket du sponsrade, och hur mycket du därmed ska betala in. Du som har en egen lista kan räkna ut totalen själv, och betala in.

Vi vill rikta ett stort tack till Musse för hans engagemang, liksom till er alla som sprungit, gått och/eller sponsrat – tillsammans når vi med råge upp till de insamlingsnivåer vi haft tidigare år, även så här i coronatider. Det känns hoppfullt, och era bidrag kommer göra skillnad för barnen i Myanmar!

Lägesuppdatering 8 oktober 2020:

22 löpare deltog i ”Spring för livet” på söndagen den 4 oktober, och sprang in drygt 41.000 kr till gatubarnen i Myanmar! Valsätraborna har dessutom bidragit med ca 20.000 kr som Valsätrakyrkans scouter samlat in genom dörrknackning. Men ”Spring för livet” är inte slut än – flera löpare deltar under denna vecka, och har hittills rapporterat in omkring 12.000 kr i sponsring för sina kilometer.

En löpare som ännu inte rapporterat in sina kilometer är Mustafa Mohamed, och det går fortfarande att sponsra honom (läs mer om det längre ner på sidan). Skicka ett mail till kyrkan (info@valsatrakyrkan.se) med ditt namn och hur många kronor/kilometer du vill sponsra Mustafa med.

Om du redan har en sponsorlista för ”Musse”, skicka ett mail med informationen (antal kronor/kilometer), så vi får med det i totalen. Du ansvarar själv för att meddela ”dina” Musse-sponsorer hur mycket de ska betala när vi fått rapport från honom om vilken distans det blev.


Spring för livet – spring för barn i Myanmar/Burma!

Hur många kilometer kan du springa/gå på en timme? Hur många tror du att andra klarar? Var med och spring (eller gå), och/eller sponsra en löpare. Vi gör i ordning en bana om ca 1 km, och du raggar sponsorer som åtar sig att sponsra dig med x kronor per varv. Loppet pågår under en timme,  och dina sponsorer betalar sina x kronor per varv/kilometer till Valsätrakyrkans Ungdom, och pengarna används som stöd till projektet ”Sharing Love” för gatubarn i Yangon, Myanmar/Burma.

Årets ”Spring för livet” blir lite speciellt, eftersom det pågår under flera dagar. Söndag 4 oktober kl 12.00 kan max 45 personer delta på plats här vid Valsätrakyrkan, men du kan också välja att delta när du vill under perioden 4-10 oktober. Fixa några sponsorer, sätt av en timme för att springa/gå och rapportera sedan in hur många kilometer det blev.

Sponsorlista och information (pdf)


Musse springer för livet!

Startskottet för Spring för livet 2006. Mustafa Mohamed med startnummer 33.

2006 deltog medel- och långdistanslöparen Mustafa ”Musse” Mohamed i ”Spring för livet”. 2020 – 14 år senare, med ett färskt svenskt rekord i bagaget – kommer han tillbaka. Musse deltar på distans, och kommer under torsdag 8 oktober springa en timme och sedan rapportera in hur många kilometer han sprungit. Det kommer även komma en filmad hälsning från Musses deltagande i Spring för livet. Du som vill sponsra Musse gör det på en särskild lista, som du hittar här nedanför. Det finns gott om plats på listan, så utmana gärna dina grannar eller arbetskamrater att vara med och sponsra!

Sponsorlista Musse 2020 (pdf)

« Äldre inlägg

© 2021 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑