Årsmöten

Välkommen till årsmöten!

  • Valsätrakyrkans Ungdom har årsmöte torsdag 17 februari kl 19.00
  • Valsätrakyrkans församling har årsmöte söndag 13 mars kl 12.00 

Valsätrakyrkans ungdom planerar att hålla sitt årsmöte online, via Zoom. Länk till mötet (finns även i kalendariet). Motioner ska vara VU:s styrelse tillhanda (via mail) senast 1 februari.

Valsätrakyrkans församling planerar att hålla sitt årsmöte på plats i kyrkan, efter gudstjänst och kyrkkaffe. Enligt stadgarna ska motioner vara Valsätrakyrkans styrelse tillhanda senast 20 februari. Pga sportlovet ber dock styrelsen om att om möjligt få in motioner senast 13 februari.

Julafton i Valsätrakyrkan

Julafton kl 11.00: Samling vid krubban.
Vi läser julevangeliet och ställer i ordning julkrubban tillsammans med barnen. Insamling till Alsike kloster.
Fika – kaffe/te/saft och pepparkaka – från 10.00.

– –

Julafton kl 23.00: ”Det är en ros utsprungen”
Julnattsgudstjänst med julevangeliet, sång och julstämning!
Insamling till Alsike kloster.

Vi följer gällande smittskyddsregler och möblerar med avstånd mellan sällskap i kyrksalen.

Lyktvandring i Hågadalen

Söndag 19 december bjuds du på en vilsam vandring med ord att reflektera över inför julen. Du går själv eller tillsammans med andra och kommer fram till en eld där vi delar gemenskapen och kanske några tankar.

Vandringen startar vid Pattons hage kl 17-17.30 (drop-in) och är ca 2 km lång.

Våffelcafé med musik

Sång och musik: Ella och Hanna Christoffersson med band. Våfflor, quiz och god gemenskap.

Fredag 26 november kl 19.00 i Valsätrakyrkan. Fri entré.

I samarbete med Studieförbundet Bilda

Julbasar!

Välkommen till julbasar i Valsätrakyrkan!

I år sprider vi ut oss i kyrkan, församlingsgården, Ladan och utomhus med försäljning av hantverk, kransar, bakverk och lotterier mm. Scoutkåren bjuder på aktiviteter inne och ute och både fika och mat finns till försäljning. För att kunna dra nytta av dagsljuset börjar vi redan kl 10, och inne i kyrkan är vi max 100 personer samtidigt. Är det fullt när du kommer dit, ta en sväng bland uteaktiviteterna eller i någon av de andra lokalerna tills det finns plats.

Varmt välkommen lördag 4 december kl 10-14!

Föredragskväll

Torsdag 11 november 2021 kl 19.00:

”Kristen apologetik – att förklara och försvara tron”
Stefan Gustafsson, Svenska Evangeliska Alliansen, berättar. Föredraget inleds kl 19.00, och fika serveras från 18.30. Välkommen!

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Kallelse till församlingsmöte

Välkommen till församlingsmöte söndagen den 14 november 2021 kl 12.00 (mötet startar efter kyrkkaffet, så starttiden är lite flexibel). Vi kommer bland annat tala om församlingens kapitalplaceringspolicy.

Välkommen!

Spring för livet!

Spring för livet – spring för barn i Myanmar/Burma!

Årets ”Spring för livet” är nu avslutat (även om det förstås går att samla sponsorer och springa nu också – alla bidrag är välkomna), och totalresultatet – i skrivande stund – blev 668 varv (kilometer)! Sammanlagt blev det över 90.000 kr i sponsrade och insamlade medel. Det är stort! Listor för alla sponsorer finns nu i kyrkan, och du som inte har möjlighet att ta dig dit för att se hur mycket det blev kan maila till andreas@valsatrakyrkan.se så får du besked den vägen. Stort tack till alla som sprungit, skramlat med bössa, sponsrat löpare och gett gåvor!


Hur många kilometer kan du springa/gå på en timme? Hur många tror du att andra klarar? Var med och spring (eller gå), och/eller sponsra en löpare. Vi gör i ordning en bana om ca 1 km, och du raggar sponsorer som åtar sig att sponsra dig med x kronor per varv. Loppet pågår under en timme,  och dina sponsorer betalar sina x kronor per varv/kilometer till Valsätrakyrkans Ungdom, och pengarna används som stöd till projektet ”Sharing Love” för gatubarn i Yangon, Myanmar/Burma.

Projektet ”Sharing Love” som vi samlat pengar till går för närvarande inte att driva pga situationen med covid-19, och projektet har därför växlat över till nödhjälp till familjerna i slumområdet. På grund av militärkuppen går det just nu inte att skicka pengar till Myanmar utan att försätta mottagaren i fara. Vi står redo att förmedla insamlade pengar när så blir möjligt, och letar även andra kanaler att få in pengar i landet, som då kan gå till nödhjälp i Myanmar i stort.

Årets ”Spring för livet” går av stapeln söndag 3 oktober kl 11.30, men du kan också välja att delta på distans när du vill fram till och med 7 oktober. Fixa några sponsorer, sätt av en timme för att springa/gå och kontakta sedan dina sponsorer med resultatet. Rapportera också till Valsätrakyrkan hur många kilometer det blev och hur mycket dina sponsorer lovat, så får vi med det i insamlingens totalresultat.

Informationsblad och sponsorlista (pdf)

Gudstjänster i höst

Vi möts till gudstjänst varje söndag kl 10.00. I gudstjänstrummet finns platser där vi sitter något glesare än vanligt*, och vi sätter också ut stolar på kyrktorget och inåt cafeterian vid behov. Efter gudstjänsten fortsätter gemenskapen kring kaffeborden, och även i cafeterian finns det platser där det ska vara möjligt att hålla avstånd.

Välkommen!

 


* Not: Restriktionerna för offentliga arrangemang lyftes den 29 september, och ansvaret för att hålla avstånd flyttades då från arrangören till individen. Från myndigheterna har man sagt att det ansvaret vilar extra mycket på den som av ett eller annat skäl inte är vaccinerad. Eftersom Valsätrakyrkans gudstjänster är till för alla, och vi inte kan veta vem som är vaccinerad och inte, vill vi på olika sätt göra det möjligt att fortsätta hålla lite avstånd ett tag till. Fortfarande gäller att den som har symptom stannar hemma.

« Äldre inlägg

© 2022 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑