Föreläsning – ”Jag vill vara normal”

Eric Donell besöker Valsätrakyrkan med sin föreläsningsföreställning ”Jag vill vara normal” – en kväll om att växa upp med Tourette, adhd och lite tvång.

Eric är en uppskattad föreläsare, som på ett träffsäkert sätt beskriver livet med NPF och delar med sig av redskap för livet.

Valsätrakyrkan torsdag 20 oktober kl 18.30. Efter föreläsningen blir det servering och frågestund.

Fri entré! I samarbete med Studieförbundet Bilda.


Spring för livet!

Spring för livet – spring för barn i Myanmar/Burma!

Hur många kilometer kan du springa/gå på en timme? Hur många tror du att andra klarar? Var med och spring (eller gå), och/eller sponsra en löpare. Vi gör i ordning en bana om ca 1 km, och du raggar sponsorer som åtar sig att sponsra dig med x kronor per varv. Loppet pågår under en timme,  och dina sponsorer betalar sina x kronor per varv/kilometer till Valsätrakyrkan. Pengarna används som stöd till utsatta barn i Myanmar/Burma.

På grund av militärkuppen är det svårt att skicka pengar till Myanmar utan att försätta mottagaren i fara. Vi arbetar därför via olika kanaler för att få in ekonomiskt stöd till Myanmar. Vår huvudprioritet är förstås projektet ”Sharing Love” i som drivs av vår vänförsamling Ywama Baptist Church i Yangon, Myanmar, men i rådande läge kan medel även komma att användas till nödhjälp i Myanmar i stort.

Årets ”Spring för livet” går av stapeln söndag 25 september kl 11.30, men du kan också välja att delta på distans när du vill under perioden 18-25 september. Fixa några sponsorer, sätt av en timme för att springa/gå och kontakta sedan dina sponsorer med resultatet. Rapportera också till Valsätrakyrkan hur många kilometer det blev och hur mycket dina sponsorer lovat, så får vi med det i insamlingens totalresultat.

Informationsblad och sponsorlista (pdf)

Påskens gudstjänster

Vi går in i påskveckan, och detta år följer vi Lukasevangeliets berättelse om helgen som förändrade världen.

 • Skärtorsdag 18.00: I Getsemane trädgård
  Andakt med nattvard i skärtorsdagskvällen.
 • Långfredag 10.00: Korset
  Gudstjänst med långfredagens drama.
 • Påskdagen 10.00: Den tomma graven
  Gudstjänst med nattvard. Andreas Möller, Sivve Halling.
  Ta gärna med sträng- eller blåsinstrument (eller annat som går att spela i D-dur med)! Kyrkkaffe.

Välkommen!

Gospelkonsert

Som en del av Valsätrakyrkans valborgsfirande bjuds vi på högklassig gospel, då kören Vasa Gospel besöker oss. Lördag 30 april kl 22.00 lyfter dom kyrkans tak – välkomna! Servering före konserten.

Fri entré. Konserten arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Valborg

Uppsala är välkänt för sitt valborgsfirande, och Valsätra utgör inget undantag. På Valborgsmässoafton sjuder Valsätrakyrkan av liv, och du är välkommen att delta i festligheterna!

 • 18.00: Vårsalong med målarklubben ”Konstifik”
 • 19.00: KUBB – ungdomsgruppen samlas i Ladan
 • 20.00-22.00: Servering i cafélokalen – alla intäkter går till Ukraina (via Equmeniakyrkans katastroffond)
 • 21.00: Brasan tänds! Vi hurrar in våren, och Valsätrakyrkans scouter tänder brasan. Spontan körsång kan uppstå. 8^)
 • 22.00: Konsert med Vasa Gospel

Välkommen att fira Valborg i Valsätra!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda. Delar av programmet genomförs med stöd från Uppsala kommun.

Gospelkör

Gospelprojektkören är en kör för dig som inte har tid att öva varje vecka. Alla är välkomna – inga förkunskaper behövs!

Vårterminen 2022 träffas projektkören två tisdagkvällar i april (5/4 och 19/4 kl 19.00) och sjunger sedan i Valsätrakyrkans gudstjänst den 24 april kl 10.00.

Anneli Lafvas leder kören, och om du kontaktar henne på anneli.lafvas@gmail.com så får du stämfiler till de tre sångerna som kören kommer sjunga.

Välkommen!

Klimatfasta

Fastan kallas de sex veckor som föregår påsken. I kyrkan har perioden sedan lång tid varit en förberedelse inför firandet av påsken.

I Equmeniakyrkan är fasteperioden också en period av klimatfasta. Tanken är att sätta fokus på klimatförändringarna, vår delaktighet i dom och våra möjligheter att göra skillnad. Årets fasta är indelad i tre teman eller  ”spår”:

 • tiden
 • tallriken
 • transporten

Ofta tänker vi på fasta som att avstå från mat. Men att fasta kan mer generellt innebära att avstå från något som annars är en del av vårt liv. Eller att ge mer av sin tid till att fokusera på något viktigt.

I kyrkan finns en folder (ladda ner den här) som innehåller boktips och tankar och som berättar lite om hur klimatfastan kommer se ut i Valsätrakyrkan. I kyrkan finns också bönboken ”Rop av kärlek – Böner i klimatnödläge”, som du kan använda till din egen andakt.

Välkommen till Klimatfasta!

Samtalskväll

Torsdag 10 mars kl 19.00 är du välkommen till en kväll med samtal om ”heliga vanor” och gudstjänstlivet.

Equmeniakyrkan nationellt arbetar nu med en ”Färdplan” – ett större samtal om vilka vi är och vart vi är på väg – och dessa samtal går utmärkt att föra även i den lokala församlingen. Materialet är indelat i olika avsnitt, och i Valsätrakyrkan börjar vi med avsnittet om ”Heliga vanor”. Vad gjorde två års pandemi och restriktioner med våra heliga vanor? Vilka heliga vanor, traditioner och symbolik behöver du för att uppleva en levande andlighet? Och hur bör våra gudstjänster se ut för att spegla det?

Som förberedelse, titta gärna på filmen här nedanför, där Equmeniakyrkans kyrkoledare och biträdande kyrkoledare introducerar ämnet. Hela serien om ”Färdplan” hittar du på https://equmeniakyrkan.se/kyrkan/fardplan/.

Varmt välkommen att delta i samtalet!

Årsmöten

Välkommen till årsmöten!

 • Valsätrakyrkans Ungdom har årsmöte torsdag 17 februari kl 19.00
 • Valsätrakyrkans församling har årsmöte söndag 13 mars kl 12.00 

Valsätrakyrkans ungdom planerar att hålla sitt årsmöte online, via Zoom. Länk till mötet (finns även i kalendariet). Motioner ska vara VU:s styrelse tillhanda (via mail) senast 1 februari.

Valsätrakyrkans församling planerar att hålla sitt årsmöte på plats i kyrkan, efter gudstjänst och kyrkkaffe. Enligt stadgarna ska motioner vara Valsätrakyrkans styrelse tillhanda senast 20 februari. Pga sportlovet ber dock styrelsen om att om möjligt få in motioner senast 13 februari.

Julafton i Valsätrakyrkan

Julafton kl 11.00: Samling vid krubban.
Vi läser julevangeliet och ställer i ordning julkrubban tillsammans med barnen. Insamling till Alsike kloster.
Fika – kaffe/te/saft och pepparkaka – från 10.00.

– –

Julafton kl 23.00: ”Det är en ros utsprungen”
Julnattsgudstjänst med julevangeliet, sång och julstämning!
Insamling till Alsike kloster.

Vi följer gällande smittskyddsregler och möblerar med avstånd mellan sällskap i kyrksalen.

« Äldre inlägg

© 2022 Valsätrakyrkan

Tema av Anders NorenUpp ↑